5 от най-добрите естествени диуретици за здраве

Диуретиците са изключително полезни при елиминирането на токсините от тялото.

Диуретици се използват предимно като лечение за задържане на течности в организма. Те също така са добри за лечение на камъни в бъбреците, глаукома, или хипертония. Важно е обаче да се отбележи, че освен диуретичните медикаменти в магазините има определени храни, които естествено могат да се похвалят със същите тези ползи. Вследствие на това, тези представляват по-малко рискове от производство на странични ефекти. В тази статия ще научим за някои от най-добрите естествени диуретици.

1.Диня: един от най-добрите естествени диуретици

Динята е един от най-добрите естествени диуретици благодарение на водното си съдържание. Тясъщо така съдържа ликопен, антиоксидант, който укрепва тялото, за да се предотврати срещу увреждане, причинено от свободните радикали.

Нещо повече, той има аминокиселини, които помагат да се уголемят вените, така че течностите да могат да текат по-свободно, което от своя страна позволява течностите, задържани в тъканите, да се пренасят и заедно. Освен това, това е детоксикация, алкализиране, и минерализиране, което дава възможност за добро чревно здраве.

2.Домат

Доматите са съставени от деветдесет процента вода. Те също притежават голям брой антиоксиданти, ликопен, бета-каротин, витамин С, и селен. Всички тези помагат за предотвратяване на свободните радикали, които могат да повредят стените на кръвоносните съдове. Правейки го един от най-мощните и най-добрите естествени диуретици.

3.Краставица

Краставицата притежава голямо количество вода и така е ефективна и една от най-добрите естествени диуретици. Тя също така има силикон и сяра, елементи, които помагат на бъбреците да елиминират пикочната киселина, което позволява намаляване на задържането на течности.

4.Целина

Семената на целината увеличават производството на урина и отделянето на пикочна киселина, което помага на организма да се детоксикира по естествен начин. Важно е да запомните, че целината съдържа високи нива на натрий.

5.Аспержи

Аспержите съдържат аспержина,аминокиселина, която дава на този зеленчук голямата си диуретична сила. По този начин,го прави ефективно лечение за болките на артрит, ревматизъм, и задържане на вода, които могат да причинят предменструален синдром, а също така е много ниско съдържание на калории. Благодарение на високото си съдържание на фибри, той помага за ефикасното елиминиране на токсините от червата.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...