Как да успокоим киселините с 10 лесни домашни средства?

Киселините са проблем, който засяга милиони хора по света. Това е проблем, при който се изпитва горещина или пикантност в гърлото и гърдите, поради връщане на киселинно съдържание от стомаха. Тези симптоми са често свързани с гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Но щастливо е, че има няколко лесни и ефективни домашни средства, които могат да помогнат да се успокоят киселините и да се намали дискомфортът.

Ето 10 лесни домашни средства, които може да изпробвате:

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е един от най-ефективните начини за борба с киселините. Можете да приготвите напитка, като смесите 1-2 супени лъжици ябълков оцет с 200-250 мл вода и да я изпиете преди ядене. Ябълковият оцет помага да се намали киселинността в стомаха и да се подобри храносмилането.

Бадеми

Бадемите са богати на мазнини, които помагат да се намали киселинността в стомаха. Можете да ядете 3-4 бадема след всяко ядене, за да намалите киселинната реакция.

Банани

Бананите също могат да помогнат за намаляване на киселинната реакция. Бананите са богати на калий, който е полезен за намаляване на киселинността в стомаха. Можете да ядете една банана на ден, за да намалите киселините.

Ленено семе

Лененото семе е богато на фибри и може да помогне да се подобри храносмилането и да се намали киселинността в стомаха. Можете да добавите ленено семе към яденето си или да консумирате 1-2 супени лъжици от него с вода.

Градинска мента

Градинската мента е билка, която може да помогне да се успокоят киселините. Можете да приготвите чай от градинска мента, като сложите 1-2 чаени лъжички от сухите листа в чаша гореща вода и да го изпиете.

Алое вера

Алое верата може да помогне да се успокоят киселините и да се намали запалването. Можете да консумирате 1-2 супени лъжици алое вера сок преди ядене.

Каменна сол

Каменната сол може да помогне да се намали киселинността в стомаха. Можете да сложите малко каменна сол в чаша вода и да я изпиете след ядене.

Жълтък на яйце

Жълтъкът на яйцето е богат на лецитин, който може да помогне да се намали киселинността в стомаха. Можете да ядете 1-2 жълтъка на яйце на ден.

Кокосово масло

Кокосовото масло може да помогне да се намали киселинността в стомаха и да се подобри храносмилането. Можете да добавите кокосово масло към яденето си или да го консумирате в чист вид.

Лук

Лукът е богат на алицин, който може да помогне да се намали киселинността в стомаха. Можете да ядете 1-2 скилидки лук на ден или да добавите лук към яденето си.

Тези домашни средства могат да помогнат да се успокоят киселините и да се намали дискомфортът, свързан с тях. Все пак, ако имате сериозни проблеми с киселините, е важно да се консултирате с лекар за правилното лечение и диагностициране на проблема.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...