Домашни средства за лечение на хемороиди

Хемороидите са кръвоносни съдове, разположени в долната част на ануса и ректума, подобни на разширени вени, които са се разширили поради натиск в тях.

Те са често срещано състояние сред възрастните, което може да причини много болка и дискомфорт.

За щастие има няколко полезни домашни средства за лечение на хемороиди, както и някои стъпки, които да предприемете, за да помогнете за справяне или избягване на хемороиди като цяло.

Има два вида хемороиди: вътрешни и външни . Можете да имате всеки тип самостоятелно или и двата едновременно.

Ето няколко метода за естествено лечение на хемороиди:

Алое вера

Алое Вера е естествено противовъзпалително растение, което ускорява заздравяването и овлажнява. Алое може да осигури облекчение от парене, сърбеж и подуване, причинени от хемороиди.

Вана с топла вода

Седенето във вана с топла вода,помага за облекчаване на отока и намаляване на дразненето, причинено от хемороиди. Като цяло експертите препоръчват на хората с болезнени хемороиди да седят в топла вода за 15 минути, няколко пъти на ден.

Хамамелис

Хамамелисът е изключително популярно домашно лечение за хемороиди. Той е стягащо средство, което е едно от основните свойства, което го прави идеален за лечение на хемороиди. Той намалява отока в хемороидната тъкан, което причинява свиване и облекчаване на свързаните с тях болка и сърбеж.

Кокосово масло

Кокосовото масло е естествен овлажнител, който също може да помогне при симптомите на хемороиди. Прилагането на кокосово масло може да намали дразненето и подуването. Кокосовото масло може също да помогне за облекчаване на запека , благодарение на слабителното действие.

Ябълков оцет

Чистият и натурален ябълков оцет може да донесе незабавно облекчение на хемороидите, като намали сърбежа и болката.

Етерични масла

Противовъзпалителната активност на етеричните масла свива подутите вени и по този начин намалява отока и болката при хемороиди. Освен това те осигуряват необходимата подкрепа за отслабени вени, което може да предотврати повторната поява на хемороиди.

Черен чай

Черният чай съдържа танинова киселина, която има стягащи свойства. Киселината е идеално средство за лечение на възпалени хемороиди, тъй като намалява отока и дискомфорта.
Потопете пакетче черен чай в чаша хладка вода и го оставете за няколко минути във водата. Докато е още топло, нанесете мокрия пакет чай върху засегнатата област за 10 до 15 минути. Процедурата може да се повтаря 2 или 3 пъти на ден.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...