Домашни трикове за лечение на синузит

лечение на синузит

Синузитът е възпаление на синусите, които са празнини в костите около носа. Това може да доведе до запушени носни канали, болка в лицето и главата, повишено количество секрети и проблеми с дишането. Но има начини да се облекчи тези симптоми с помощта на домашни трикове.

Ето няколко домашни трикове, които могат да ви помогнат да се отървете от синузита:

Плодове и зеленчуци

Хранителните стоки с високо съдържание на витамин С могат да помогнат да се подобри имунната система и да бъде облекчен синузита. Киселите плодове и зеленчуци, като лимони, грейпфрут, портокали, лук, домати и червен пипер, са богати на витамин C.

Пийте течности

Ппиенето на течности помага да се разреди секретите в синусите. Чистата вода е най-добрия избор, но така също и зелените чайове, кафето, супите и соковете.

Гаргари

Ограничаването на вредните бактерии в устата може да помогне за намаляване на запалението в синусите. Използвайте разтвор от сол и топла вода, за да гаргарите на всеки 2-3 часа през целия ден.

Насален спрей

Някои насални спрейове на пазара съдържат дребни количества вазоконстрикторни медикаменти, които могат да помогнат да се отпушат носните канали за кратко време. Въпреки това, не трябва да се използват зависимост тях.

Пара

Парата може да помогне да се разредят секретите в синусите и да се отпуши носа. Направете си топъл душ, или влезте в банята и подреждайте да вдишвате пара за около 10 минути.

Масаж на лицето

Масажирането на различни токове на черепните кости и включително на лицето може да помогне да се облекчи синузита и да се намали напрежението на мускулите около синусите.

Рецепта на Баба Ванга

Предлагам ви и едно рецепта за лечение на синузит от Баба Ванга:

1 супена лъжица – брашно

1 супена лъжица – току що смлян черен пипер

1 супена лъжица – ракия /домашна гроздова /

Сместа се разбърква добре, докато стане на топче /колкото орех/ и като пластелин се залепва на синусите, предварително намазани с мазен крем, за да се избегне зачервяване на по-чувствителната кожата по лицето.

Внимамайте да не попадне в очите!

Процедурата се прави по веднъж в денонощието, около седмица!

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...