Ползи от киселото мляко за сияйна и здрава кожа

Ярък и равномерен тон на кожата

Доказано е, че редовното нанасяне на кисело мляко върху лицето ви намалява появата на петна, бенки и дори лунички. Разбира се обаче, не говорим за пълното им изчезване. В тази връзка разчитаме само на факта, че грижата за красотата на киселото мляко ще работи по-добре от всяка основа.

За една употреба не се изисква много продукт:
Две чаени лъжички кисело мляко са достатъчни за маската. Печеливш ход би бил обогатяването му с няколко капки лимонов или портокалов сок. Тази маневра ще бъде осезаем бонус за подхранване на кожата: тези сокове съдържат лимонена киселина, която е известна със способността си да озарява и изравнява тонуса на кожата.

Стесняване на порите на кожата

Ако имате широки пори, киселото мляко може да бъде чудесна алтернатива за грижа за кожата.За да стегнете порите и да стегнете кожата, внимателно разнесете чаена лъжичка обикновено кисело мляко върху лицето си. Изчакайте около 10-15 минути кожата да поеме маската и след това я измийте с хладка вода.

Полезен съвет за тези, които стигат до прилагането на тази инструкция: веднага след премахването на маската, не се колебайте да използвате овлажнител или зехтин. Въпреки изключително полезните си ефекти, киселото мляко може да остави неприятно усещане за стягане.

Кажете не на акнето

Има много начини за лечение на акне приятно и ефективно; киселото мляко е един от тях. Това е ключова съставка, която се използва в много лекарства, особено в подхранващи маски за лице.
Това, което прави киселото мляко уникално обаче, е, че можете да получите пълната гама от него, както външно, така и погълнато като хранителен продукт. И двата варианта не отстъпват един на друг по ефективност: по своята същност киселото мляко е ферментирал млечен продукт, поради което е идеално за борба с бактериите, причиняващи акне, както и с микробите, които също се стремят да навредят на тялото и кожата.

По-малко главоболия с бръчките

Едно от най-полезните свойства на киселото мляко се крие в неговите свойства против стареене, което ще се превърне в надеждно оръжие в борбата със свободните радикали. Както знаете, последните са опасни с това, че лишават кожните клетки от молекули кислород и по този начин им причиняват значителна вреда, забавяйки метаболизма и ускорявайки процеса на стареене. Ето защо можете и трябва да се борите с тях – на приятна закуска с кисело мляко и портокалов сок.

Сбогом на тъмните кръгове под очите

Добра новина за тези, които не могат да си откажат удоволствието от нощно бдение – ако редовно комбинирате този ритуал с усвояването на естествено кисело мляко, то на сутринта синьото под очите ще стане много по-малко забележимо. Въпросът отново е в противовъзпалителните свойства на киселото мляко и съдържащата се в него млечна киселина, които заедно помагат за предотвратяване на кожни отоци.

Най-доброто средство за изгаряне

Ултравиолетът е вечен агент със знак минус, който, ако не бъде защитен правилно, може да причини изгаряния и сериозни увреждания на кожата. В случай, че SPF кремовете не са най-честият посетител на вашата козметична чанта, съветваме ви да не забравяте за лечебните свойства на киселото мляко: то просто перфектно успокоява кожата, увредена от слънчевите лъчи и възстановява нейния химически баланс. Всичко е свързано с цинка, който е богат на кисело мляко: този елемент е рекорд за предизвикване на противовъзпалителни процеси.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...