Домашно приготвени маски за лице за през зимата

Предимства на маските за лице

Те подобряват текстурата на кожата и я правят по-чиста и полупрозрачна.

Те също така имат дълбоко почистващо действие върху кожата, като премахват замърсяванията, отпадъците и мъртвите кожни клетки, поддържат порите свободни и предотвратяват много свързани проблеми.

Премахването на мъртвите клетки помага да се подобри способността на кожата да абсорбира продуктите, като по този начин прави овлажняващите и други лечения по-ефективни.

Подобрява се и функцията за обновяване на клетките на кожата. Процесът на изсушаване и втвърдяване на много маски за лице и тяхното отстраняване причинява разширяване на кръвоносните съдове в кожата, което води до подобряване на тена на кожата .

Кръвообращението на повърхността на кожата също се подобрява, оставяйки кожата гладка, блестяща и подмладена .

Друго предимство е способността на кожата да задържа влагата също се подобрява.

Маски за лице през зимата

През зимата, поради липса на влажност, кожата страда от липса на влага и сухота. Ако кожата е много суха, избягвайте използването на зърнести маски. За суха кожа трябва да се използват овлажняващи и подхранващи маски, съдържащи съставки като мед, портокалов сок, млечен крем (малай), извара, бадемово масло (бадам роган) и др.

Можете да използвате съставки от вашия кухненски рафт или хладилник, за да си направите маска у дома през зимата.

Ето няколко маски за лице за зимата:

Смесете половин чаена лъжичка мед с жълтъка на едно яйце и една чаена лъжичка сухо мляко на прах. Смесете на паста и нанесете върху лицето. Отстранете след 20 минути с обикновена вода.

За мазна и склонна към акне кожа смесете половин чаена лъжичка мед с белтъка на яйцето и една чаена лъжичка извара. Смесете на паста и нанесете. Отстранете след 20 минути с вода.

Направете каша от узряла папая и нанесете върху лицето. Папаята има почистващо действие, като омекотява мъртвите клетки и подпомага тяхното отстраняване.

Настържете моркови и нанесете върху лицето за 15 до 20 минути. Измийте с обикновена вода. Морковът е богат на витамин А и е полезен за зимни кожни проблеми.

Смесете заедно 1 узряло авокадо с по една чаена лъжичка кокосово масло, извара и мед. Нанесете върху лицето и оставете за 20 минути. Измийте.

Вземете една супена лъжица чокър (пшенични трици), една чаена лъжичка прах от портокалова кора и извара и една супена лъжица гел от алое вера. Смесете заедно и нанесете върху кожата, като я отмиете след 30 минути.

Смесете мед с една чаена лъжичка портокалов сок и нанесете върху лицето, за да стане меко и гладко. Измийте след 20 минути.

Смесете 3 чаени лъжички чокър с по една чаена лъжичка смлени бадеми, мед, извара и розова вода. Измийте след 20 минути.

Медът е подходящ за всеки тип кожа. За мазна и склонна към акне кожа, смесете една чаена лъжичка мед с една чаена лъжичка извара и малко куркума.

Нанасянето на майонеза или яйчен жълтък върху лицето също помага за облекчаване на сухотата.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...