Кафе – идеалният скраб за лице и тяло за естествена красота

Вашата кожа заслужава най-доброто, когато става дума за поддръжка и подхранване. Имайки предвид това, един от най-ефективните продукти, които можете да използвате, е скрабът за лице и тяло с кафе. Не само че е лесен за приготвяне в домашни условия, но също така предлага множество ползи за вашата кожа.

Съставки

4 супени лъжици кафе (прясното е най-добро, но използваната суха утайка също ще свърши работа)

3 супени лъжици захар (за предпочитане кафява захар)

4 супени лъжици кокосово масло

Кафето е известно със своите стимулиращи свойства, но малко хора знаят, че то е и отличен ексфолиант. Кафеинът, който се съдържа в кафето, помага за премахването на мъртвите клетки от кожата и стимулира обновяването на клетките.

Това води до по-свеж и по-бляскав тен.

Инструкции

Смесете заедно кафето и захарта.

Добавете кокосовото масло в кафеената смес.

Разбъркайте, докато се смесят добре.

Нанесете скраба на влажна кожа с масажни движения, като се фокусирате върху проблемни зони или места с целулит.

Оставете скраба да действа няколко минути и след това изплакнете обилно с вода.

Едно от основните предимства на скраба с кафе е, че той помага за борбата срещу целулита. Кафеинът стимулира кръвообращението и подпомага изгарянето на мазнините, което води до по-гладка и по-стегната кожа.

Редовната употреба на скраба с кафе може да намали видимостта на целулита и да ви даде по-равномерен вид.

Заключение

Скрабът за лице и тяло с кафе е прекрасен начин да поддържате вашата кожа здрава и красива. Той предлага естествени ексфолиращи свойства, помага за борбата с целулита и предпазва от преждевременно стареене. Използвайте го редовно, за да се насладите на по-сияйна и мека кожа, и се насладете на всички ползи, които кафето може да ви предложи.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...