Натурални средства при зъбобол

Зъбобол
Зъбобол

Не отнема много време зъбоболът да стане досаден. Тъпата, болезнена болка в зъба бързо се премества към челюстта и след това към главата.

Зъбоболът обикновено е резултат от дразнене на нервите, съдържащи се вътре в зъба. Кариес или увреждане на зъбите и заболяване на венците са сред многото състояния, които могат да раздразнят тези свръхчувствителни нервни окончания.

Разбира се, първото нещо, което трябва да направите, когато почувствате тази позната, пулсираща болка в зъбите, е да си запишете час за преглед при зъболекаря – не лекуваните проблеми със зъбите могат лесно да се превърнат в сериозни здравословни състояния, особено ако имате инфекция. За щастие има много естествени лекарства за зъбобол, които могат да ви осигурят облекчение до следващия преглед при зъболекаря.

Уиски

Уискито обикновено се използва, за да осигури на бебетата (и техните родители) някакво толкова необходимо облекчение от болката при никнене на зъби. Въпреки това е и изпитан метод за облекчаване на зъбобол за възрастни.
Практиката да се използва уиски за облекчаване на болката от зъбобол е съществувала още от много отдавна, когато алкохолът е бил разглеждан като лек за всички заболявания. Тези, които рекламират ползите от него, твърдят, че уискито може да помогне за вцепеняване на зоната около зъба и да убие някои от бактериите, които може да причиняват зъбна болка. Жабуркането с малко количество уиски (или друг силен алкохол) около засегнатия зъб може да облекчи част от болката ви.

Люта чушка

Капсаицинът , веществото, намиращо се в лютите чушки, което придава топлината на лютите чушки, обикновено се използва за облекчаване на нервната болка. И това може да включва нервите в зъбите ви.

Това познато изгаряне, което кара лютите чушки да се чувстват толкова смъртоносни, е причинено от капсаицин, тъй като той взаимодейства с нервите на езика и носните проходи. Освен че придава пикантен вкус на вашата храна, този механизъм обезболява нервите, с които влиза в контакт.

Активен въглен

Активният въглен е вещество, което се извлича от въглерод. Предлага се в повечето аптеки за здравословни храни под формата на прах или смесен с вода, за да се образува паста. Активният въглен обикновено се използва в болниците за лечение на отравяния, тъй като спира стомаха да абсорбира химикали.
Някои хора също твърдят, че активният въглен може да се използва за облекчаване на зъбобол. Смесете активния въглен с вода, докато се превърне в паста. Нанесете малко от пастата върху парче марля (или друг тънък материал) и го захапете.

Солена вода

Редовното измиване на устата си с топла солена вода обикновено е добра идея, независимо дали имате зъбобол или не. Измиването със солена вода върши отлична работа за почистване на парчета храна, които се задържат между зъбите ви и в крайна сметка причиняват зъбобол. Измиванията със солена вода също могат да осигурят облекчаване на зъбобол, тъй като солената вода може да премахне част от подуването на венците ви, което може да причини болка.
Ако искате да опитате измиване със солена вода за зъбобол, смесете няколко чаени лъжички сол в чаша топла вода. Поглъщайте саламурената смес около болният зъб сза 60 секунди.

Бял равнец

Той е известен също като Achillea millefolium, е естествено срещащо се растение, което е било използвано от поколения индианци за лечение на всичко – от алергии до хемороиди . Като цяло бял равнец се използва като противовъзпалително средство и има производни на саликтинова киселина, която е една от активните съставки на аспирина .
Маслото от бял равнец може да се втрие върху зъбите и венците, за да облекчите зъбобол. За тези хора с зелени палеци, можете също да изкопаете свой собствен корен от бял равнец, който след това може да се дъвче за облекчаване на болката.

Независимо дали сте в състояние да се отървете от зъбобол с помощта на естествено лекарство, важно е да си запишете час за преглед при зъболекаря веднага щом почувствате болката. Зъбоболът обикновено е индикатор за по-голям проблем със зъбите.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...