Народни рецепти при кокоши трън

Народни рецепти при кокоши трън

Медицинските термини, които се използват за това състояние, са “палмарни брадавици,” когато се намират на ръцете, и “платнарни брадавици,” когато се образуват на краката. Кокошият трън е общо срещано здравословно състояние, предизвикано от инфекция с човешки папилома вирус (ЧПВ). Когато инфекцията напредне, образуват се малки издутини с плосък връх и вдлъбнатина в средата им.

В тази статия ще разгледаме народни рецепти и методи, които може да помогнат при тях.

Сребърен нитрат

Поставете малко сребърен нитрат (адски камък), върху кокошият трън. Завийте го със стерилна марля и оставете да подейства през нощта.

След 2-3 дни, кокошият трън ще е почернял и след определено време ще падне сам.

Чесън

Чесънът е известен с антивирусните си свойства и може да бъде полезен при лечението на кокоши трън. Смачкайте скилидка чесън и я приложете върху кокошият трън. Завийте го със стерилна марля и оставете да подейства през нощта. Повтаряйте този процес всеки ден, докато кокошият трън изчезне.

Лук

Лукът също има антивирусни свойства и може да помогне при кокоши трън. Нарежете филии от пресен лук и ги поставете върху брадавицата. Покрийте с бандаж и оставете да подейства през нощта. Повтаряйте този метод всеки ден, докато кокошият трън изчезне.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет има киселинност, която може да помогне за разтваряне на кокоши трън. Намокрете памучен тампон в ябълков оцет и го приложете върху брадавицата. Завийте го със стерилна марля и го оставете за няколко часа или през нощта. Повтаряйте този метод два пъти на ден, докато кокошият трън изчезне.

Бананова кора

Банановата кора съдържа естествени фитохимикали, които могат да помогнат за премахване на кокошият трън. Отделете малко парче от банановата кора и го поставете със страната на вътрешната част върху кокошият трън. Фиксирайте го с бандаж или лепенка и оставете да подейства през нощта. Повтаряйте този метод всеки ден, докато кокошият трън.

Алое вера

Гелът от алое вера е известен със своите антивирусни и подхранващи свойства за кожата. Нанесете свеж алое вера гел върху кокошият трън и масажирайте нежно. Оставете да изсъхне и повторете този метод няколко пъти на ден.

Заключение

Народните рецепти и методи за кокошият трън са популярни и се считат за безопасни за използване. Въпреки това, важно е да имате предвид, че реакцията на всеки организъм може да бъде различна. Ако брадавиците не изчезват или се увеличават в размер, е препоръчително да се консултирате с лекар. Той може да предостави допълнителни съвети и да предложи подходящо лечение за проблема.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...