Изпитани домашни рецепти при зъбобол

Зъбобол ви мъчи, но не можете да отидете на зъболекар до следващата седмица? Опитайте тези съвети „Направи си сам“, за да успокоите болката.

Тук представяме изпитани домашни рецепти, които могат да помогнат да се облекчи болката и да ускори заздравяването.

Карамфил

Поставете карамфил върху зъба или използвайте масло от карамфил за да облекчите болката.

Джинджифил

Известно е, че антибактериалните свойства, открити в джинджифила, успокояват различни заболявания, от разстроен стомах до инфекции, точно като тези, свързани със зъбобол. Поставете един резен пресен джинджифил в устата си и (ако можете) отхапете с въпросния зъб. Дъвчете, докато коренът стане по-мек. Повторете няколко пъти на ден.

Кокосово масло

Кокосовото масло има антибактериални свойства и може да помогне да се предотврати инфекция в устата. Вземете малко кокосово масло и го разтопете в устата си за около 15 минути. Изплакнете устата си с топла вода, след като сте готови.

Сода за хляб

Сода за хляб може да помогне да се намали киселинността в устата, която може да допринесе за зъбобол. Вземете една чаша топла вода и добавете 1 чайна лъжичка сода за хляб. Разбийте добре, докато сода за хляб се разтвори и използвайте сместа за гъргорене.

Солена вода

Жабуркайте със солена вода около възпалената зона за да понижите болката.

Чесън или лук

Изстискайте сок от чесън или лук върху болезнените места за да убиете бактериите и да намалите болката.

Ракия

Ако търсите моментално облекчаване на зъбната болка, не търсете повече от вашия шкаф за алкохол! Накиснете памучен тампон в такия или уиски и леко притиснете към зъба. За съжаление, облекчението е сравнително краткотрайно.

Сухо оризово мляко

Сухото оризово мляко може да помогне да се облекчи болката при зъбобол. Вземете една чаша вода и добавете 1-2 супени лъжици сухо оризово мляко. Разбийте добре, докато се разтвори млякото и пийте.

Топъл кашкавал

Това е един от най-простите начини да облекчите болката. Вземете малко кашкавал и го нарежете на малки парчета. Поставете го в микровълнова фурна за около 30 секунди или до мекнене. Извадете го от фурната и нанесете върху болката в устата си. Кашкавалът ще се разтопи и ще остави приятен топъл усещане в устата ви, което може да облекчи болката.

Топъл чай с мед и лимон

Топъл чай с мед и лимон може да бъде много успокояващ за устата и може да помогне за облекчаване на болката. Вземете една чаша гореща вода и добавете 1-2 лъжици мед и 1-2 сокове от лимон. Разбийте добре, докато медът се разтвори и лимоновият сок се разпръсне. Оставете да изстине за кратко и пийте.

Студени ягоди

Ягодите имат антиоксидантни свойства и са богати на витамини и минерали, които могат да помогнат за бързото заздравяване на устата. Отнемете ги от хладилника и ги поставете на устата си. Хладното усещане ще помогне да се облекчи болката и ще даде усещане за свежест

Накрая, важно е да имате предвид, че домашните рецепти могат да помогнат да се облекчи болката, но не могат да заместят посещението на зъболекаря. Ако зъбоболът продължава, е важно да се консултирате със специалист.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...