Естествени освежители за уста

Дъхът ни обикновено мирише сутрин, когато се събудим поради натрупване на бактерии през нощта.

Миризмата обикновено се получава, когато бактериите разграждат захари и нишестета в храните, с които се храним.

Ето няколко естествени освежители за уста, които могат да ви помогнат с проблема ви с лош дъх.

Мед и канела:

мед и канела

И медът, и канелата имат силни противовъзпалителни и антибактериални свойства, които могат да помогнат за намаляване на растежа на бактериите в устата ви и да поддържат венците ви здрави. Редовното прилагане на паста от мед и канела върху зъбите и венците може да намали риска от кариес, кървене на венците и дори лош дъх. И двете съставки са абсолютно безопасни и лесно могат да бъдат намерени в килера.

Гаргара със солена вода:

Гаргарата с топла солена вода може да предотврати развитието на лоши бактерии в устата и да направи дъха ви освежаващ. Солената вода затруднява миризмата, която кара бактериите да се размножават в устата и да ги отмиват. Просто трябва да смесите 1/4 до 1/2 чаена лъжичка сол с чаша вода и да направите гаргара с нея, преди да излезете.

Карамфил:

Карамфилът е друга често срещана съставка, намираща се в нашия килер, която може да помогне да се отървем от проблема с лош дъх и подути венци. Неговите антибактериални свойства намаляват броя на бактериите в устата и намаляват риска от други стоматологични проблеми като кървене и кариес. Можете просто да поставите няколко парчета карамфил в устата си и да ги дъвчете, за да се отървете от проблема с лошия дъх.

Вода:

По-малкото приемане на вода на ден също може да накара устата ви да мирише. Водата помага за изхвърляне на бактериите от устата и също така предотвратява размножаването им в устата. Помага да запазите дъха си свеж. Така че, ако усетите, че дъхът ви мирише много, пийте много вода на ден. Можете също така да изстискате половин лимон във водата, за да ухаете освежаващо дъха си.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...