При болни стави

Често без повод и без удар заболяват някои стави. Непоносима болка възпрепятства движението и обрича човека на мъчително бездействие. А спасението е просто и чудодейно!


1. Един килограм моркови, добре измити, се нарязват ситно, като за салата. С тях се прави компрес, покриващ цялата „болна част” (ако е ставата на коляното – морковите се разстилат до покриване на цялото коляно от всички страни).
Поставя се найлон, така че да възпрепятства изтичането на сок. Увива се хубаво с марля или парче плат (стегната превръзка). Държи се 24 до 48 ч.


2. Съберете борови пъпки, сложете ги в буркан със захар и оставете на тъмно място за една седмица. След това с получената смес намазвайте болното място. Можете да приемате и вътрешно от същата смес – по 3-4 пъти на ден по една чаена лъжичка.

3.пикантна горчица – 1 с.л.
вода – 1 с.л.
сол – 1 с.л. фина
чист мед – 1 с.л.

Начин на приготвяне: Смесете всички съставки до гладка смес. Поставете сместа в стъклен буркан, който съхранявате в хладилник. Намажете болната част на тялото от мехлема, завържете парче найлон върху него, увийте с вълнен шал найлона.

Така, държите компреса два часа в пълна почивка без никакви движения. След изтеклото време почистете намазаното място. Ще почувствате учудващо бърз ефект още след първото му прилагане. Можете да повторите процедурата с компреса, ако е необходимо.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...