Лечебните свойства на металите

Лечебните свойства на металите

Металите са сред най-основните елементи на Земята и играят важна роля в нашия ежедневен живот. Известни са със своята здравословна полза, която може да бъде открита при правилното използване.

Тази статия ще разгледа лечебните свойства на някои от най-популярните метали и как те могат да допринесат за нашето благосъстояние.

Лечебни свойства на металите

  • Антибактериално и антигъбично действие: Медта, среброто и златото имат антибактериални и антигъбични свойства. Те могат да помогнат за предотвратяване на инфекции и за лечение на съществуващи инфекции.
  • Противовъзпалително действие: Медта, златото и желязото имат противовъзпалителни свойства. Те могат да помогнат за облекчаване на болката и възпалението, свързани с различни заболявания.
  • Противоревматично действие: Медта и златото имат противоревматични свойства. Те могат да помогнат за намаляване на възпалението и болката при ревматоиден артрит и други ревматични заболявания.
  • Антиоксидантно действие: Медта, среброто и златото са антиоксиданти. Те могат да помогнат за защита на клетките от увреждане от свободни радикали.
  • Хомеопатично действие: Медта, среброто и златото се използват в хомеопатията за лечение на различни заболявания.

Приложения на лечебните свойства на металите

Металите могат да се използват по различни начини за лечение на заболявания. Те могат да се използват като лекарства, като хомеопатични средства или като локални приложения.

Мед

Медта е най-добре проученият метал по отношение на неговите лечебни свойства. Тя има антибактериални, противовъзпалителни, противоревматични и антиоксидантни свойства. Медта се използва за лечение на различни заболявания, включително:

  • Инфекции: Медните предмети се използват за дезинфекция на вода и за лечение на инфекции на кожата и лигавиците.
  • Ревматоиден артрит: Медните ленти се използват за намаляване на болката и възпалението при ревматоиден артрит.
  • Други заболявания: Медта се използва за лечение на диабет, астма, сърдечни заболявания и други заболявания.

Медта помага за намаляване на излишните мазнини, като е добър тоник за черния дроб, далака и лимфната система. Използва се предимно от хора със склонност към наддаване на тегло, задържане на вода или лимфна обструкция. Той е много полезен при лечение на анемия.

Сребро

Среброто има антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Среброто се използва за лечение на различни заболявания, включително:

  • Инфекции: Сребърните предмети се използват за дезинфекция на вода и за лечение на инфекции на кожата и лигавиците.
  • Други заболявания: Среброто се използва за лечение на рани, изгаряния, възпаления и други заболявания.

Среброто е силен антисептик и помага при състояния на изтощение, хронична треска, слабост след треска, киселини, възпаление на червата, хиперактивност на пикочния мехур и при обилна менструация.

Среброто е металът, който убива най-много бактерии и вируси, така че в миналото благородниците, които са яли храна и течности от сребърни съдове, са били много по-безопасни от болести и епидемии.

Злато

Златото има противовъзпалителни, антиоксидантни и противоревматични свойства. Златото се използва за лечение на различни заболявания, включително:

  • Ревматоиден артрит: Златните инжекции се използват за намаляване на болката и възпалението при ревматоиден артрит.
  • Други заболявания: Златото се използва за лечение на астма, сърдечни заболявания и други заболявания.

Златото е ефективен тоник при заболявания, свързани с нервната система. Подобрява паметта и интелигентността, укрепва сърдечните мускули и повишава устойчивостта на умора. Златото също помага на хора с епилепсия, истерия, инфаркт, слаби бели дробове, артрит и заболявания на далака.

Желязо

Желязото е важно за производството на червени кръвни клетки. Този метал има антиоксидантни свойства и може да помогне за намаляване на възпалението. Желязото се използва за лечение на анемия, която е състояние, при което в кръвта има твърде малко червени кръвни клетки.

То е е полезно за костния мозък, костната тъкан, червените кръвни клетки, черния дроб и далака. Стимулира производството на червени кръвни клетки и се използва широко при лечение на анемия. Използва се като антидот при уголемяване на черния дроб или далака. Желязото укрепва мускулната и нервната тъкан, като има подмладяващи свойства.

Рецепти за използването на метали

Мед

  • Антибактериално средство: Накиснете медна монета или щипка медна сол в чаша вода за една нощ. Пийте водата сутрин на гладно.
  • Противовъзпалително средство: Нанесете медна лента или лепенка върху засегнатата област за няколко часа или през нощта.
  • Антиоксидант: Добавете меден сулфат към водата за къпане.

За лечение на затлъстяване и заболявания на черния дроб и далака десет медни монети се измиват във варна вода и се варят в четвърт литър вода, докато остане половината от количеството. Вземете две чаени лъжички от тази медна вода три пъти на ден в продължение на един месец. Също така много помага да носите месингова гривна на китката си.

Сребро

  • Антибактериално средство: Накиснете сребърен предмет в чаша вода за една нощ. Пийте водата сутрин на гладно.
  • Противовъзпалително средство: Нанесете сребърна вода върху засегнатата област.
  • Антиоксидант: Добавете сребърни йони към водата за пиене.

Пийте загрято мляко в сребърна купа, за да увеличите издръжливостта и физическата сила. Измийте лицето си с вода, престояла няколко часа в сребърна купа, за да запазите кожата си ярка и да предотвратите акне и раздразнения. В миналото хората са слагали сребърна монета в млякото, за да го запазят по-дълго време свежо.

Злато

  • Противовъзпалително средство: Нанесете златна лента или лепенка върху засегнатата област за няколко часа или през нощта.
  • Антиоксидант: Добавете златни йони към водата за пиене.

Енергията на златото се използва под формата на златна лековита вода. За да приготвите такава вода, кипнете две чаши вода, в които е поставено златно бижу (без скъпоценни камъни), докато половината от количеството вода се изпари. Енергията на златото (златните електрони) ще се разпространи във водата по време на кипене. Вземете една чаена лъжичка от тази вода, два или три пъти на ден.

Желязо

  • За лечение на анемия: Приемайте желязосъдържащи добавки, като например желязо-цитрат или желязо-фумарат.

Допълнителни рецепти

  • За лечение на инфекции: Накиснете медни или сребърни предмети в водата за къпане или за почистване на дома.
  • За намаляване на болката и възпалението: Нанесете медна или сребърна лента или лепенка върху засегнатата област.
  • За подобряване на антиоксидантната защита: Добавете медни, сребърни или златни йони към водата за пиене.

Важно

Преди да използвате метали за лечебни цели, е важно да се консултирате с лекар или друг медицински специалист. Металите могат да причинят алергични реакции и в някои случаи могат да взаимодействат с други лекарства.

Допълнителни сведения

  • Безопасност: Металите са обикновено безопасни за употреба, но в някои случаи могат да причинят алергични реакции.
  • Дозировка: Дозировката на металите за лечебни цели трябва да се определя от лекар или друг медицински специалист.
  • Квалифицирана помощ: Ако имате някакви въпроси или притеснения относно лечебните свойства на металите, говорете с лекар или друг медицински специалист.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...