Как да лекуваме много заболявания с джинджифил?

Джинджифил – истинска панацея, описана в писанията на Конфуций, и безценен природен дар, лекуващ цял куп болести. Освен това е чудесна подправка и продукт, стабилизиращ имунната система.

Защо джинджифилът е толкова важен?

Когато говорим за джинджифил, ни интересува какво се крие зад неговия пикантен и лимонов вкус. Вярваме, че ще ни спаси от коремни колики и треска, рак и сърдечни заболявания.
Ароматният джинджифил е съкровищница от витамини от група В: 1, 2, 3, 5, 6, фолиева киселина, витамин С и калций, магнезий, желязо, манган, фосфор, калий, натрий и цинк. Също така съдържа етерично масло, мехлем, нишесте, танини, смоли, феноли, алкалоиди…

Знаете ли, че четвърт чаена лъжичка джинджифил на прах или парченце в чаша чай мобилизират мозъка – можете да го направите преди важни срещи или конференции .

Джинджифилът е просто решение за главоболие, наранявания, болки в гърба: в такива случаи направете домашна паста с джинджифил на прах и няколко капки гореща вода.
Особено ценно е лечението с джинджифил при проблеми със стомашно-чревния тракт, по-специално колит със световъртеж и гадене. Добавките от джинджифил успокояват тракта , неутрализират повишеното подуване. Екстрактите от джинджифил поддържат здравето , когато имате сърдечно-съдови заболявания и астма.

Можем ли да излекуваме рак с джинджифил?

Едно от най-важните предимства на джинджифила е, че може да повлияе на растежа на раковите клетки. Екстрактите от джинджифил убиват ферментите, които подпомагат развитието на ракови клетки. Без тези ферменти раковите клетки се убиват в рамките на няколко часа.

Ето списъка с болести , при които е доказано , че джинджифилът помага:

респираторни заболявания, особено бронхит и кашлица;

астма – облекчава симптомите, нормално дишане;

гадене, повръщане и диария, колики коремна хирургия;

възпаления и предракови състояния на дебелото черво;

облекчава болката при артрит;

подпомагат лечението на рак на яйчниците;

Действа при мускулни болки след тренировка – облекчава симптомите с 25%;

облекчава менструалните спазми и мигрената

Има противогъбични и антибактериални функции . Освен това е отличен продукт за профилактика на грип. Може да намали холестерола в кръвта, да подобри периферното кръвообращение, да регулира кръвното налягане.

Тествана рецепта за кашлица

Сварете една чаена лъжичка ситно нарязан корен от джинджифил за около 5 минути в половин литър вода. След това прецедете и пийте по 1 чаша , 4 пъти на ден , преди хранене.

Безопасен ли е джинджифилът за деца?
Разбира се! Но е добре да се дава с мед. Може да излекува грип, кашлица или настинка, просто настържете малко суров корен от джинджифил или сложете щипка джинджифил на прах в малък буркан. Количеството джинджифил е индивидуално и можете да го определите на “проба и грешка”. Започнете с парче корен с размера на палеца на бебе. Важно е да измиете и обелете корена, преди да го смелите. Приемайте по една чаена лъжичка три пъти на ден. Давайте чай от джинджифил на деца 25 минути преди пътуване или ако имате “морска болест” . Има спазмолитичен ефект .Не забравяйте меда в чая, иначе няма да им хареса . Коренът не трябва да се дава на деца на възраст под 2 години .

Мога ли да отслабна с джинджифил?
Джинджифилът в диетата допринася за по-лесното усвояване на продуктите и… отслабването… тъй като стимулира чревната перисталтика. Джинджифилът също допринася за премахването на токсините. Храносмилането се оптимизира, ако преди всяко хранене дъвчете и ядете малко парче корен от джинджифил. Ето няколко доказано ефективни рецепти за отслабване с джинджифил :

Чай от джинджифил
Вземете 3-4 см корен, почистете го, след което настържете. Налейте чаша вряла вода и оставете да престои 20-30 минути. Добавете лимон и мед, пийте на бавни глътки. Правете го 4-5 пъти на ден. Първата чаша на празен стомах.
Не забравяйте, че джинджифилът е подправка! Когато готвите пиле или друго месо, добавете няколко филийки към ястието . Освен това е полезно за стомаха ви !

Лекувайте и предотвратявайте грип с джинджифил
Вземете три глави чесън и три глави лук , три супени лъжици настърган корен от джинджифил и три супени лъжици хрян, три люти чушки и малко оцет. Поставете ч ореп и джинджифил в сух буркан; добавете нарязания лук, чесъна и чили . Сместа трябва да заема ¾ от буркана. Напълнете го с оцет и разклатете . Съхранявайте буркана на стайна температура в продължение на две седмици . Обърнете буркана с главата надолу поне веднъж на ден . Филтрирайте след 14 дни и го поставете в бутилка в хладилник.

Рецепта
Приемайте по 2 супени лъжици три пъти на ден. Правете го веднъж на ден – вечер, преди лягане.

Хемороиди
Противовъзпалителните и аналгетични свойства на джинджифила могат да се използват при лечение на хемороиди . Първо, по-добре е да се пие запарка или чай – това ще действа тонизиращо и ще укрепи цялата венозна система , намалявайки риска от остри състояния .

Чай от джинджифил – рецепта
Сварете половин литър вода с една чаена лъжичка настърган пресен корен. Оставете да ври пет минути, след което извадете и веднага филтрирайте. Пийте по една кафеена чаша преди хранене, три пъти на ден.

Когато имате проблеми с щитовидната жлеза
Действа стимулиращо – два средни корена джинджифил се настъргват на ситно и се смесват добре с 500 мг мед. Приемайте по една супена лъжица 2-3 пъти на ден.

цистит
Препоръчва се и като домашен лек при цистит. Както е известно, циститът е тежко, болезнено възпаление на пикочния мехур. Въздейства се от затоплящи и подходящи билкови настойки и чайове с противовъзпалителен и очистващ ефект.

Високо кръвно налягане
Джинджифилът нормализира кръвното налягане, приемайте го под всякаква форма – като подправка или като чай. Джинджифилът действа като тонизиращ кръвоносните съдове, помага за изчистване на артериалната плака и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Диабет
Усложненията на диабета често се отразяват в бъбреците, причинявайки диабетна нефропатия. Това означава отслабване на филтриращата им функция и натрупване на токсини в организма. Използването на джинджифил в този случай има защитен ефект. Ползите от приема на джинджифил при пациенти с диабет са доказани в много проучвания.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...