При камъни в бъбреците

Уролитиазата или т. нар. камъни в бъбреците е едно от най-разпространените бъбречни заболявания. Среща се по-често при мъжете и в случай, че не се предприемат необходимите мерки, кризата се повтаря отново в следващите 10 до 15 години при около половината от пострадалите.

1. 1 връзка магданоз, половин килограм лимони и 300 г захар се смилат с машина за месо. Сместа се вари докато стане на каша. Прецежда се и се пие 3 пъти на ден по 1 супена лъжица. За три дни се изхвърля камъче.

2. 2 броя едри листа от смокиня се заливат с 700 мл вода и се варят докато остане 600 милилитра. Разделя се на 3 пъти по 200 мл. Изпива се на 3 пъти за 1 ден. Урината потъмнява и камъчето ако е ронливо почва да се руши. Повече от 2 дни не се пие.

3. В 1 л. вода се слагат 3с.л. ечемик и 1с.л. овес. Сместа се вари докато остане на половина. Прецежда се и се пие разделено но 3 приема преди ядене. Лечението трябва да продължи около месец.

4. В 3 л вряща вода се сипват 3 с. л. ленено брашно. Вари се 10 мин. и след изстиване се прецежда. Добавя се на око 2 лимона и 3с. л. мед. Приема се 3 пъти дневно 20мин. преди хранене по 1 винена чаша. Лечението продължава около 3 месеца. Камъните излизат без да усетиш защото се разрушават вътре в бъбрека.

5. 1 шепа смес от метла се вари в 2 л вода 15 мин. след изстиване се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди хранене.

6. Вземат се стебла, листа, цвят, плод на попска къпина. Оставят се да изсъхнат 1-2 дена. Варят се ситно нарязани в 2 л. вода докато остане 1 л. След изстиване се прецежда и се пие по 1 винена чаша преди хранене. Камъните започват да се рошат и се изхвърлят във вид на пясък. Рецептата се повтаря до изчистване на камъните.

7. 3-4 сухи шушулки от зрял фасул се варят в литър вода 5-6 минути съдът се захлупва и се оставя да истине. Прецежда се и се раздела на 4 рани части. Испива се за 1 ден на гладно. Процедурите продължават 3-4 дни. След това се почива 1-2 седмици при нужда се повтаря.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...