За по-здрави нокти

Нокти

Здравината на ноктите, е въпрос на гени. Естествено, има няколко начин да имате красив маникюр за някоя от важните вечери в живота си.

Поне един месец преди това дръжте ноктите си къси, за да не се изтощават. Подкъсявайте ги с хубава ножичка или нокторезачка. Евтините такива не режат добре и чупят ноктите, което е изключително вредно за структурата им.

Използвайте неметална пиличка за нокти и пилете само в едната посока.

Един път в седмицата правете масаж на ноктите си с течен витамин А или леко затоплен зехтин.

Не използвайте ярки лакове за нокти, защото те изтощават ноктите и ги правят по-чупливи.

Когато използвате почистващи препарати, слагайте ръкавици, защото активните съставки премахват не само замърсяванията, но и най-горния слой на ноктите ви.

Когато дойде Вечерта, най-добре е да направите маникюра си при козметик. Той ще постави специална основа, която ще заздрави ноктите и няма да се окажете с повреден маникюр в най-важния момент.

Ако не успеете да задържите ноктите си дълги и здрави, ноктопластиката е чудесен вариант, но имайте предвид, че тя ще изтощи ноктите ви. Прибягвайте към нея само за специални случаи.

И в крайна сметка добре оформеният маникюр не е задължително да е много дълъг. С къси и лакирани в естествен цвят нокти ще се отличавате от другите

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...