При торбички под очите

С напредване на възрастта тъканта, която заобикаля очите, отслабва и мускулите също губят силата си. След това мазнините, които се съхраняват около очите, попадат в областта на долния клепач. Тази причина и следствие води до подпухналост под окото. Тази подпухналост може да се засили и при попадане на течност в зоната. 

Подутите очи след събуждане сутрин са едно от най-неприятните неща, които една жена може да види в огледалото. Клепачите и торбичките под тях са неприятен проблем, който за щастие има решение.

Подуването на очите най-често се дължи на лош сън, преумора, стрес, задръжка на течности в тялото.

Как да си помогнете?

Пликчета чай

Вечер накиснете във вряла вода 2 пликчета руски или китайски чай. След като изстинат ги слагате в хладилника. Сутринта, преди ставане, ги поставяте върху клепачите.

Картоф

Суровите картофи имат свойството да намаляват подпухналостта. Те облекчават възпалението в тъканите и спомагат за естественото извеждане на излишната вода от тялото.

Наложете резени пресен картоф върху подутите клепачи. Можете да ги използвате също и под формата на едра паста като ги намачкате и поставите върху клепачите с помощта на памучен плат.

Краставици

Добрите стари краставици се използват в козметиката и разкрасяването от древни времена. Резени краставици върху клепачите помагат при подуване и възпаление. Те правят кожата свежа и отпочинала. Слагайте резени краставици върху добре почистена кожа и оставяйте да подействат половин час.

Лавандулова вода

Тя помага за отбъбване на кожата и успокоява. Най-удобни за компреси са кръглите тампони за отстраняване на грим. Напоете ги добре с лавандулова вода, затворете очи и ги поставете върху клепачите.

Магданоз

Нарежете го на ситно и го сложете на леко влажна кожа, след 10 мин. го изплакнете. За по-голямо удобство можете да използвате марля.

Охладени лъжици

Охладените лъжици са стар метод за борба с подутите очи. Изстудете две лъжици в камерата на хладилника, след това ги наложете върху клепачите. Бързо ще се почувствате по-добре, а и ще изглеждате доста по-свежи.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...