Как да запазим устните си меки и гладки през зимата?

Зимният сезон е свързан със студ и сухота. Подобно на останалите части, устните също са неразделна част от нашето тяло и понякога в крайна сметка ги пренебрегваме. Мразовитото време и студените ветрове ги правят сухи и напукани. Така че, човек трябва да се грижи за устните с най-голяма сериозност!

Ето няколко съвета, за да поддържате устните си овлажнени, меки и здрави през целия зимен сезон.

Не ги облизвайте твърде често
Основна човешка тенденция е, че в крайна сметка облизваме устните по-често през зимата, защото устните лесно се изсушават. Това води до подаване на слюнка върху повърхността, което допълнително увеличава щетите.

Нанесете качествен балсам за устни
Най-лесният и най-често срещаният начин да поддържате устните си здрави и по-пълни е използването на балсам с добро качество през нощта. Устните ви се подлагат на дълбоко подхранване и овлажняване, докато спите.

Добавете защитен слой за устни
Препоръчително е да използвате слънцезащитен крем със слънцезащитен фактор (SPF) заедно с балсама за устни, докато излизате от къщата през деня. SPF действа като защитен слой, който предотвратява пигментирането и изсушаването им.

Поддържайте се хидратирани
Очевидно е, че ако тялото е достатъчно хидратирано, ще бъдат и устните. През зимата не се чувстваме много жадни, но е наша отговорност да следим колко пъти пием вода на ден.

Ексфолирайте
Нежният пилинг може да помогне за премахване на мъртвата кожа. Опитайте тези много ефективни домашни средства, които могат да ви помогнат да ексфолирате устните си и да върнете естествената мекота

Използването на скраб с мед и захар (за предпочитане кафява захар) се препоръчва за сухи и напукани устни. Те са богати на антиоксиданти и могат да се използват и като балсам за устни за защита от UV лъчи.

Начин на употреба: Смесете мед и захар в съотношение 1:2 и втрийте нежно върху устните си за 5 до 10 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...