Домашни италиански рецепти за красота

красота

Бъpĸaнeтo нa мacĸи в дoмaшни ycлoвия имa и мнoгo cилeн aнтиcтpec eфeĸт. Oтдeлeтe чac зa ceбe cи, нaпpaвeтe cи мacĸa, пoгpижeтe ce и зa тялoтo, и зa дyшaтa cи. A peзyлтaтът щe видитe пoчти вeднaгa.

Като маска с бързо възстановяващ еластичността на кожата ефект се препоръчва сместа от 1 лъжица мед, 1 лъжица прясно мляко, 1 лъжица брашно. Оставя се 15 минути върху лицето, след което се изплаква.

За почистване на черните точки от лицето пък е подходяща маската от парче варена тиква и 1 лъжица прясна сметана – оставя се за половин час, след което се изплаква.

Срещу мазна кожа пък се препоръчва маска от 1 лъжица мед и 1 лъжица пресен доматен сок – оставя се 20 минути и се изплаква.

Срещу много суха кожа – маската се прави от козе масло. След това се намазва лицето с нея и се оставя да действа 20 минути.

Против бръчки се препоръчва маска от 1 варен картоф и 1 лъжица кисело мляко. Тя се оставя 20 минути, след което се изплаква с хладка вода.

Срещу сенки под очите се прилага маска от 1 жълтък, 1 лъжица цветен мед, 1 лъжица зехтин, 1 лъжица прясно мляко. Престоява 10 минути, след което се изплаква.

Като почистваща маска за лицето се използва 1 чаша прясно мляко с листа от мента.

За очистване на кожата на лицето правете маска от кисело мляко с овесена вода.

За да подобрите цвета на лицето си, можете да си правите маски със смес от мед и сол, които оказват подмладяващо действие върху кожата.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...