Храни които горят мазнините

Обикновено когото си хапваме, се притесняваме, че трупаме мазнини. Съществуват обаче храни, които топят мазнините, като помагат на организма да ги изгори по-бързо.

Варени картофи

Съществува скала, която измерва способността на хранителните продукти да засищат и да спомагат за поемането на по-малко калории в последващите хранения.

Изключително интересен факт е, че според тази скала, наречена индекс на засищане, варените картофи заемат първото място! Счита се, че това се дължи на специфичен протеин в състава на картофите, който оказва благоприятен ефект върху хормоните, отговарящи за апетита.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет притежава множество здравословни ползи. Две от най-известните са влиянието му върху теглото и върху нивата на кръвната захар след консумация на повече въглехидрати.

Джинджифил

От векове насам джинджифилът се използва като лек за проблеми с храносмилателната система. Той е изключително полезен, защото отстранява възпаленията, убива микробите и подобрява кръвното налягане. Освен това ни помага да горим калории, още докато ядем.

Грейпфрут

Доказано е, че грейпфрутът спомага бързото и трайно сваляне на килограми, стига да бъде консумиран достатъчно често. Освен това той ни кара да отслабваме, дори и без да променяме драстично хранителния си режим. Това е така заради способността на грейпфрута да занижава нивото на инсулина и благодарение на химикала, който съдържа, наречен “наригин“, който предотвратява натрупването на мазнини в тялото.

Люти чушки

Освен да изгарят устата ни, пикантните чушки също така горят мазнините и то най- вече от корема.
Лютите чушки ускорява загубата на мазнините в корема, като повишава способността на организма да преобразува храната в енергия.

Ядки

Те са богат източник на полезни мазнини и са изключително полезни, ако имате нужда от редукция на теглото. Отличават се с ниско съдържание на въглехидрати, за сметка на фибрите и протеините, които заемат значителна част от състава им.

Поради специфичната химична структура, която притежават ядките, около 20% от съдържащите се в тях калории не се усвояват от тялото. В същото време, те засищат, дори когато се консумират в по-малки количества, което ги прави подходящи както за закуска, така и в случаите на силни пристъпи на глад.

Съвременните изследвания сочат, че редовната консумация на ядки стимулира метаболизма и води до значително намаляване обиколката на талията! За предпочитане е ядките да бъдат накиснати!

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...