Домашно масло от джинджифил

Джинджифиловото масло е отлично лечение за много различни заболявания, което се използва в много култури от векове.

Джинджифилът е една от най-здравословните храни в света.Маслото от джинджифил  има антиоксидант но, противовъзпалително, антисептично, патогенно и болкоуспокояващо действие, стимулира храносмилането и апетита, подобрява обмяната на веществата в организма и помага за бързото възстановяване на силите, с успокояващо дихателната система действие, стимулира нервната система и паметта, успокоява депресия и безпокойство.

Джинджифилът произхожда от Китай и е използван от хилядолетия от източните народи. Известен е като една от най – здравословните храни и е богат източник на минералите магнезий, калий, желязо, манган, магнезий, мед, цинк и фосфор, витамини В3, В6 и С, аминокиселини и др.

То стимулира стомашните сокове, подобрява храносмилането и повишава апетита. При гадене, диария, запек, махмурлук, газове в стомаха, стомашни спазми. Стимулира лошото кръвообращение, при разширени вени и висок холестерин. Действа сгряващо и болкоуспокояващо при настинка, кашлица, възпалено гърло, бронхит и асма. Облекчава мускулни болки – артрит, ревматизъм, навяхвания и разтягания. Премахва лошия дъх в устата. Дезинфекцира въздуха.

Как да си направим масло от джинджифил?

 Всичко, от което се нуждаете, е една чаша пресен корен от джинджифил и една и половина чаши зехтин.

Изплакнете корените под хладка вода и оставете да изсъхнат за един час. Вземете ренде и настържете джинджифила. Сложете го в огнеупорна купа или в малка тавичка, добавете зехтина и сложете във фурната, предварително загрята до 70 градуса, за два часа. След това прецедете маслото през тензух в чиста бутилка. Маслото ще остане свежо до шест месеца, при условие че го съхранявате на хладно място.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...