Лечение на различни заболявания с картофен сок

Той помага за намаляване на болката, която възниква на фона на заболявания на храносмилателния тракт.
Редовната консумация на напитката позволява да се намалят лекарствата и аналгетиците.

Подобрява настроението, повишава жизнеността поради насищането на тялото с хранителни вещества. Стабилизира апетита. Подобрява функционирането на храносмилателната система, нормализира изпражненията.

Активира процеса на регенерация. Подобрява бъбречната, черния дроб и сърдечната функция. Той има положителен ефект върху функционирането на централната нервна система. Нормализира кръвното налягане.

Възстановява чревната перисталтика. Намалява честотата на пристъпите на киселини. Нормализира баланса вода-сол.Успокоява раздразнената стомашна лигавица и други органи на храносмилателната система.

Укрепва имунната система, която е превенция на вирусни и инфекциозни заболявания. Почиства тялото от токсични вещества, премахва излишната течност. Повишава концентрацията на хемоглобина в кръвта, което допринася за насищането на всички клетки с кислород и хранителни вещества. Повишава устойчивостта на тялото към стрес.

Картофен сок има слабително и диуретично действие. В допълнение, здравословната напитка лекува гастрит с повишена киселинност, предотвратява развитието на улцеративно заболяване на стомаха и дванадесетопръстника.
Използването на сок в патологиите на стомашно-чревния тракт предотвратява развитието на рак.

Диабет – картофите водят до повишаване на нивата на кръвната захар; подуване, склонност към метеоризъм – зеленчуци провокират още повече образуване на газ; затлъстяването – напитката съдържа лесно смилаеми въглехидрати, които могат да доведат до наддаване на тегло при дългия му прием.

Сокът от картофи е богат на основни вещества и помага при подагра,ревматизъм и артрит.Енергийната стойност на картофите е 86 калории в 100 грама в сварена форма, а той е
отличен източник на витамини и минерали: витамин С, ниацин, витамин В6, тиамин,фолиева киселина, калий, магнезий, фосфор, желязо, манган и калций.

Витамин С предпазва от рак и сърдечни заболявания, витамин В6 се засилва имунитета, а калият е важен за поддържането на баланса на течностите и електролитите в клетките, както
и з анормалното функциониране на сърцето и кръвното налягане.

Приготвяне на сок от картофи:

Измийте картофите и премахнете зелените части от кората. Картофите поставете в сокоизстисквачка и за минута ще имате чаша пълна здраве.
Вместо да използвате сокоизстисквачка може да настържете картофи и с ленена кърпа да прецедите. Пие се пресен.
За по-добър вкус може да разбъркате с мед, сок от лимон, морков или ябълка.

Храносмилателни нарушения. Ако страдате от подобно заболяване или диспепсия, с тежест в стомаха, се препоръчва да използвате 200 ml всяка сутрин. сок от картофи. Приемането на напитки трябва да се извършва директно за половин час преди хранене. Процесът на лечение се осъществява на 3 етапа. Първите 10 дни, които пиете, следват същата почивка. След това повторете манипулацията три пъти.

Възпалено гърло. При такива настинки, трябва да изплакнете гърлото си 5 пъти на ден. Лекарството е подходящо за всяка възраст. В резултат на това възпалението и болката изчезват. За ефективен ефект, сокът се смесва със сок от зеле. След няколко дни симптомите ще изчезнат.

Запек. Консумирайте 100 ml. Пресни три пъти дневно за една четвърт час преди хранене. В резултат се подобрява чревната подвижност, стомахът се стабилизира. Дадената доза се препоръчва за възрастни.

Стрес и безсъние. Пийте ви освобождават от тези проблеми, както и значително укрепване на имунната система. Не забравяйте, че прясно приготвеният продукт се консумира незабавно.Измийте и обелете целина, картофи и моркови. Вземете еднакво количество продукти, минавайки през миксер. Извадете много марля. Използвайте състава за 15 минути преди хранене за 1 седмица 3 пъти на ден. Препоръчителната доза не трябва да надвишава 200 ml.

Повишена киселинност и гастрит. Пресен сок от корена в такива случаи трябва да се консумира една четвърт час преди хранене. Препоръчваната доза е около 80 ml. 3 пъти на ден. Продължителността на курса е неограничена. Можете да спрете и да подновите лечението, ако е необходимо.

Трудно храносмилане и панкреатит. За нормализиране на храносмилателните процеси, прясно кореновото сок задължително се използва заедно с кефира. Питието се приема сутрин и вечер 2 часа преди хранене. Първо трябва да пиете 100 ml. прясно изцеден картофен сок, след 5-7 минути се използва 200 мл. кефир. Алтернатива на последното може да бъде домашно кисело мляко. Пълният курс е 4 манипулации. Две седмици пиете напитки, след това една и съща почивка, подновете лечението.

Във всеки случай, силно се препоръчва да се консултирате с Вашия лекар. В периода на обостряне на заболяванията, трябва да бъдете особено внимателни при яденето на пресни картофи.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...