Изпитани рецепти при враснал нокът

Врасналият нокът може да бъде дразнещо състояние, но съществуват някои изпитани народни рецепти, които могат да помогнат да се облекчи болката и да се промотивира израстването на здрав нокът.

Ето някои от тези рецепти:

Топла солна баня:

Добавете голяма щипка морска сол в топла вода и потопете засегнатия пръст за 10-15 минути. Това може да помогне да се увеличи кръвообращението в засегнатия пръст и да се намали възпалението.

Чай от коприва:

Пригответе чай от коприва и потопете засегнатия пръст за 15-20 минути. Копривата е богата на множество полезни вещества и може да помогне за подобряване на кръвообращението и здравето на нокътната плочка.

Масаж с масло от чаено дърво:

Нанесете малко масло от чаено дърво върху засегнатия нокът и масажирайте нежно. Маслото от чаено дърво има антимикробни и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат да се избегне инфекция и да се намали възпалението.

Чесън:

Нарежете чесън на фини парчета и поставете върху засегнатия нокът. Прикрепете с лепенка и оставете да действа през нощта. Чесънът е богат на антибактериални свойства, които могат да помогнат да се борят с инфекция и да се промотивира израстването на здрав нокът.

Топла сапунена вода:

Накисването на засегнатия нокът в топла сапунена вода може да помогне за облекчаване на болката и намаляване на подуването .

Накисване с ябълков оцет:

Известно е, че ябълковият оцет има противовъзпалителни, антисептични и болкоуспокояващи свойства. Накиснете засегнатия нокът в съд с топла вода, смесена с ¼ чаша ябълков оцет.

Използвайте конец, за да повдигнете леко ръба на нокътя

След като накиснете крака си, нокътят трябва да се омекне. Внимателно поставете парче чист конец за зъби под ръба на нокътя. Повдигнете ръба на нокътя, така че да не расте още повече в кожата ви.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...