При шипове

Шиповете представляват доброкачествени костни разраствания, които на медицински език се означават като остеофити (когато са единични) и екзостози (множество). Те се образуват по повърхността на костите и растат навън. Обикновено се установяват като локализирана, твърда, овална маса, съпроводена или не от болка.

1.Сухи червени люти чушки със семките се смилат и се пълнят в шише (500 мл.) до половината.Другата половина се залива с ракия силен градус.Кисне 1 месец.Прави се тампон с памук на клечка,напоява се с течността и ТЪНКО се маже болното място.Не се пипа с ръце,защото ужасно пари(гори).

2.Смесете добре една чаена чаша счукан на каша чесън и същото количество чист спирт и олио. Оставете да престои така 24 часа, след което прецедете. Мажете шиповете с получения разтвор, като се препоръчва да масажирате продължително. Лечението да продължи до свършване на разтвора.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...