При лош дъх

Лошият дъх е състояние, което може да доведе до редица неприятни последствия. За съжаление много хора страдат и не знаят какво да направят, за да се преборят с него.

Доказано е, че 85% от бактериите, които причиняват лошия дъх живеят върху езика. Ако производството на слюнка е намалено, бактериите по-лесно се размножават и миризмата е на лице.

Сутрин обед и вечер след ядене се взема 1 бучка захар с по 3 капки розова вода.

1-2 кристалчета калиев перманганат се разтварят в хладка вода до бледорозов цвят. Сутрин , обед и вечер с този разтвор се изплакват устата, носът, глътката, като последната част се изпива. Прави се 21 дни. От това минава и стомашната болка.

Опитайте тези лечебни растения, за да преборите неприятната миризма от устата:

Магданоз

Магданозът е широко използвано растение срещу лош дъх в народната медицина. Благодарение на своя силен аромат той неутрализира неприятната миризма, излъчвана от устната кухина. Това обаче не е всичко! Поради високото съдържание на хлорофил, магданозът възпрепятства растежа на болестотворни бактерии в устата и поддържа нормалното pH на слюнката. За да се уверите в ползите на магданоза, просто сдъвчете няколко пресни листенца или пригответе инфузия.

Зелен чай

Има изследвания, които доказват, че зеленият чай притежава дезинфекциращи и освежаващи свойства. Това го превръща в добро средство срещу лош дъх. Най-добре е да се приема под формата на чай. За направата му прибавете няколко лъжици листа от зелен чай в половин литър вряща вода. След като се запарят малко, отдръпнете съда от котлона и оставете течността да почине 10 минути. Прецедете, изсипете в бутилка и пийте на малки глътки през целия ден.

Мащерка

Можете да разчитате на това ароматно растение в борбата с неприятния дъх, тъй като веществата в състава му освежават устата. То ще ви е от полза и ако имате рани или язви (афти) в устата, защото насърчава оздравяването им. Може да се приема под формата на чай, с който да се прави и гаргара 2-3 пъти дневно.

Болдо

Тази билка, произхождаща от Чили, е удачно решение при лош дъх, когато причината за проблема е недобро храносмилане. Има доказателства, че приемана редовно, тя стимулира стомашните сокове, подобрява чернодробното здраве и подобрява храносмилателния процес. Може да се използва за гаргара или да се консумира като чай. За постигане на оптимални резултати е желателно да се приема около 30 минути след всяко хранене.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...