При запек

Запекът е много често срещано заболяване, което засяга хора от всички възрасти. Симптомите на заболяването са лош дъх, депресия, тъмни кръгове под очите, акне, язви в устата, артрит, безсъние и високо кръвно налягане. Смята се, че основните причини за запека са неправилното хранене, намаленият прием на течности, липсата на физическа активност, слабост в мускулите на корема и стрес.

Вода
Всеки човек, който страда от това неприятно заболяване, трябва да пие достатъчно количество вода. Пийте по няколко глътки на всеки половин час, като в нея можете да добавите малко мед или цитрусов сок. Налейте малко вода в меден съд и я оставете да престои за 1 вечер. На сутрин изпийте водата преди да ядете. Тя ще стимулира изхождането и състоянието ви ще се подобри в рамките на няколко дни.

Вземат се 2 с.л. семена от живовляк и се варят за около 2минути в 500мл.вода.Оставя се да престои за около час.Пие се преди храна.

Взема се 1 кг праз лук и се вари в 1 л вода до получаване на гъста каша.От получената смес се взема 3 пъти по 1 с.л – 20-30 мин. преди ядене;

В чаша с мляко се разбърква 1 супена лъжица пшеничени трици и се пие.

Сутрин и вечер се вземат по две супени лъжици ленено семе заедно с 500 мл студена вода.

Сутрин на гладно се изпива 1 чаша студена вода с разтворени в нея 1 лъжица мед.

В 1 ч.л зехтин се капват 5 капки лимонов сок. Пие се сутрин и вечер на гладно.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...