Мястото на традиционната медицина в отговор на COVID-19

В момента търсенето на лечения и ваксини за новото коронавирусно заболяване (COVID-19) продължава. Отчаянието в общността, особено сред групите със средни и ниски доходи, силно засегнати от икономическото въздействие на принудителното блокиране, доведе до повишен интерес към проучване на алтернативни възможности за избор на лечебни растителни терапии.

Традиционната медицина е възможност в борбата срещу Covid-19. През цялата история традиционната медицина е и е била източник на медицинско лечение на много заболявания.

Приносът на традиционната медицина в лекуването на Covid-19 може да допълни услугите за превенция на здравеопазването и медицински грижи. Целта е да надграждаме консолидирания опит от използването на продукти от билков чай ​​при лечението на вирусни заболявания в съответствие с протоколите, утвърдени от установените етични комисии. Липсата на специфични лечения за Covid-19, има решаваща необходимост от провеждане на изследвания на лечебни растения, приложими в традиционната медицина.

Билковите лекарства отдавна се използват за лечение на инфекции и вируси, като обикновена настинка, грип, треска…

Докато учените по целия свят се надпреварват към намирането на ефективно лечение и лек за COVID-19, здравните служители в Китай започнаха да насърчават алтернативен вид лекарства, които да помогнат на тези, които се разболяват от респираторна инфекция.

Използването на билки за заболяване не е нова идея. В продължение на хиляди години билки като женско биле, джинджифил и ефедра са били използвани за лечение на респираторни инфекции катогрип и пневмония.

Някои подобряват имунната система и поставят тялото в по-здравословна позиция за борба с инфекциите. Смята се, че други са мощни антивирусни средства , които блокират репликацията на определени вируси в тялото.

За съжаление все още няма рецепта за 100% ефективни билки и дори лекарства, който да лекуват COVID-19. Затова решихме да ви предоставим информация за лечебните растения, за които има данни в научната литература, че може да подпомогнат симптоматичното лечение на грип и други респираторни инфекции.

Джинджифил:

Както и да го вземете, джинджифилът предлага редица невероятни ползи за здравето и е бил използван в Индия от векове за лечение на настинки и други заболявания, свързани със зимата.
Джинджифилът има естествени антихистаминови свойства, така че ако страдате от настинка, грип или дори бронхит или нещо по-сериозно, може да помогне.

Ехинацея:

В народната медицина се използват настойки, отвари и тинктури, направени от цветовете , листата и стъбла, както в прясно, така и в сухо състояние.
Използването на тинктура от ехинацея дава добри резултати при лечение на Заразни и простудни заболявания като грип, бронхит, тонзилит, пневмония, херпес

Куркума:

Куркумата е билково растение и е известно още като Curcuma longa ( C. longa ).

Тя служи като антиоксидант, противовъзпалително, противораково средство и се използва при лечението на много други заболявания, като захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване, невродегенеративно заболяване, възпалително заболяване на червата, алергия или астма и псориазис.

Черен бъз:

Плодовете и цветовете на бъза са пълни с антиоксиданти и витамини , които могат да засилят имунната ви система . Те биха могли да помогнат за укротяване на възпалението , да намалят стреса и да помогнат за защитата на сърцето ви .
Някои експерти препоръчват бъз за предотвратяване и облекчаване на симптомите на настинка и грип .

Чесън:

Чесънът е чудесен източник на алицин, съединение, съдържащо сяра, свързано с много ползи за здравето.

Той се използва широко за няколко състояния, свързани с кръвоносната система и сърцето, включително атеросклероза, висок холестерол ,настинка, сърдечен удар , подобрява имунитета, коронарна болест на сърцето и хипертония .

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...