Лунно мляко-ползи за здравето

moon-milk

Лунно мляко е популярна напитка, която помага за подобряване на съня. Включва горещо мляко, мед и други естествени съставки.

Ползи от лунното мляко

Лунното мляко е напитка, която не просто е вкусна, но също така има и много полезни свойства за здравето. Тук е някои от основните предимства, които може да има лунното мляко:

Подпомага за по-добър сън – традиционно, лунното мляко е известно със своите успокояващи свойства. Калмарният ефект на лунното мляко може да предизвика релаксация и по-дълбок и спокоен сън.

Има успокояващи свойства – добавянето на определени съставки като мед, канела или мускатен орех в лунното мляко може да има благоприятно въздействие върху нервната система и да помогне за успокояване на тревожност и стрес.

Подобрява храносмилането – млякото е известно като добро източник на калций, който е необходим за по-добро храносмилане. Това може да помогне да се намали трудността при дигестията и да се подобри функцията на черния дроб.

Предлага хранителни вещества – млякото е богат източник на протеини и витамини като A и D, които подобряват здравето на костите и имунната система на тялото.

Подпомага хидратирането – млякото е добра източник на течности за тялото и може да помогне за предотвратяване на дехидратацията.

Рецепта за приготвянето на лунно мляко:

Необходими съставки:

1 чаша мляко
1 с.л. мед
1/2 с.л. екстракт от ванилия
щипка канела
щипка мускатен орех

Начин на приготвяне:

Загрейте млякото в тенджера на средна степен, докато започне да изпуска пара. Не довеждайте до кипене

Сваляйки от огъня, добавете мед, екстракт от ванилия, канела и мускатен орех.

Разбъркайте добре, докато всички съставки се смесят и медът се разтвори напълно в млякото.

Поднесете напитката в чаша и сервирайте топло.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...