Кокоши трън

Причина за образуване на кокоши трън е вирус, наричан човешки папилома вирус. Най-често кокоши трън е възможно да се появи по пръстите на ръцете и краката и по рядко се появява по стъпалата и глезена, а изключителна рядко по други части на тялото, като подбедрицата раменете или видими области по-тялото.

Лечение на кокоши трън 1:

Слага се малко сребърен нитрат (адски камък), отгоре лепвате лепенка. Така престоява една нощ. На сутринта кокошият трън е почернял и след време сам пада.


Лечение на кокоши трън 2:

За Втората бабина рецепта за лечение на кокоши трън, ще имаме нужда от луковица от кокиче. Луковицата може да си я набавите от цветарските магазини или аграрните аптеки. Луковицата се разрязва на две и се налага върху кокошия трън и се прави превръзка с бинт.

Лечение на кокоши трън 3:

За лечебния метод на третата рецепта ще имаме нужда от билката змийско мляко. От тази билка се берат листата измиват се с вода и сока от листата се изцежда. С получения сок от билката се намазва кокошия трън. Процедурата с лека се прави няколко пъти на ден.

Лечение на кокоши трън 4:

В четвъртата рецепта ще се използва лечебната сила на смокинята като кокошия трън се мажи със белия смокинов сок.

Лечение на кокоши трън 5:

Лека се забърква е от свинска мас и 5 аспирина. Трънът се изрязва и се налага сместа.


Лечение на кокоши трън 6:

Вземат се равни части гасена вар и син камък (този за пръскане), смесват се с вода да стане на кашичка и се натопява кокошия трън. Стои се така около 10-15 мин. всяка вечер в продължение на 10 дни (аз за по-сигурно го правих две седмици). След това кокошия трън постепенно изчезва.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...