Рождени камъни според месеца

Рождени камъни
Рождени камъни

Какъв е рожденият камък за вашия месец? Проверете списъка по -долу, за да научите значението и историята на всеки месечен рожден камък.

Смята се, че носенето на рождени камъни носи късмет, добро здраве и защита. Астролозите отдавна са приписвали свръхестествени сили на определени скъпоценни камъни.

ОТКРИЙТЕ ЗНАЧЕНИЕТО ЗАД ВАШИЯ РОЖДЕН КАМЪК

ЯНУАРИ – ГРАНАТ

Смята се, че януарският рожден камък, гранатът , пази потребителя в безопасност по време на пътуване. Думата „гранат“ произлиза от термин, който означава „семена“, тъй като скъпоценният камък наподобява цвета и формата на зърната от нар.

ФЕВРУАРИ – АМЕТИСТ

Казват, че рожденият камък на февруари, аметистът , укрепва взаимоотношенията и дава смелост на притежателя си. Едно време само кралски особи можеха да носят скъпоценния камък. Древните гърци смятали, че аметистът предпазва от опиянение. Всъщност „аметист“ идва от amethystos , гръцка дума, означаваща „трезвен“.

МАРТ – АКВАМАРИН

Смятало се, че мартенският рожден камък, аквамаринът , лекува сърдечни, чернодробни и стомашни заболявания – всичко, което човек трябваше да направи, беше да пие водата, в която се накисва скъпоценният камък. Ранните мореплаватели вярвали, че аквамариновите талисмани, гравирани с подобието на морския бог Нептун, ги предпазват от опасности в океана.

АПРИЛ – ДИАМАНТ

Априлският рожден камък , диамантът , освен че е символ на вечна любов, някога се смяташе, че носи смелост. На санскрит диамантът се нарича ваджра , което също означава мълния; в индуистката митология ваджра е оръжието на Индра, царят на боговете.

МАЙ – ИЗУМРУД

Майският камък за раждане, смарагд , беше един от любимите скъпоценни камъни на Клеопатра. Отдавна се свързва с плодородието, прераждането и любовта. Древните римляни стигнаха дотам, че посветиха този камък на Венера, богинята на любовта и красотата. Днес се смята, че изумрудите означават мъдрост, растеж и търпение.

ЮНИ – ПЕРЛА

Юнският рожден камък, перлата , отдавна е символ на чистота. Древните гърци вярвали, че перлите са втвърдените сълзи на радост от Афродита, богинята на любовта.

ЮЛИ – РУБИН

Юлският рожден камък, рубинът , е смятан от древните индуси за „краля на скъпоценните камъни“. Смятало се, че защитава притежателя си от злото. Днес тъмночервеният цвят на рубина означава любов и страст.

АВГУСТ – ПЕРИДОТ

Августовският рожден камък, перидот , символизира силата. Понякога го наричат ​​„вечерният смарагд“ заради светлозеления си цвят. Някога се смяташе, че зелените кристали перидот, открити във вулканична пепел, са сълзите на богинята на вулкана Пеле. Когато е поставен в злато, се казва, че този скъпоценен камък предпазва притежателя му от кошмари.

СЕПТЕМВРИ – САПФИР

Някога се е смятало, че рожденият камък на септември, сапфирът , предпазва от зло и отравяне. Смятало се, че отровна змия ще умре, ако бъде поставена в съд от сапфир. Традиционно любим камък на свещеници и царе, сапфирът символизира чистотата и мъдростта.

ОКТОМВРИ – ОПАЛ

Октомврийският рожден камък , опал , символизира вярност и увереност. Думата идва от латинското opalus , което означава „скъпоценно бижу“. Огърлици с опали, поставени в тях, се носели за отблъскване на злото и за защита на зрението.

НОЕМВРИ – ТОПАЗ

Ноемврийският рожден камък, топазът , символизира любов и обич. Смята се, че дава на носителя повишена сила и интелект.

ДЕКЕМВРИ – ТЮРКОАЗ

Декемврийският рожден камък, тюркоаз , се счита за любовен чар. Освен това е символ на късмет и успех и се смята, че отпуска ума и предпазва притежателя си от вреда. Смята се, че тюркоазените пръстени предпазват от зли духове.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...