Яжте шоколад за здраво сърце

Шоколадът подобрява дейността на сърцето и настроението.

Ежедневната консумация на шоколад може да намали риска от сърдечен удар при някои пациенти, които са склонни към развиване на сърдечно-съдови заболявания.

Изследвания показват, че яденето на малко шоколад три пъти седмично понижава кръвното налягане, а тъмният подобрява кръвопотока в тялото. Яденето му може да предпази и от развиване на артеросклероза.

Шоколадът помага на хората да поддържат мозъка си здрав, а мислите си будни. Участници в изследване са пили по две чаши шоколад на ден за срок от 30 дни. Те са показали 8.3 % увеличение на притока на кръв в мозъка и тестове, свързани с паметта, каквито са им предлагани периодично по време на изследването, са подобрили своите точки.

Шоколадът увеличава шансовете за отслабване

Ако някога сте смятали, че шоколадът е храна, от която се пълнее само, това е грешно. Изследвания показват, че хората, които ядат шоколад редовно са по-слаби от тези, които не ядат.
Важно е количеството, което човек си позволява и съдържанието на какао в него.

Шоколадът контролира апетита

Шоколадът съдържа фибри, които естествено потискат глада.

Шоколадът с повече съдържание на какао и по-малко на захар е по-добър за вашето здраве. Чистият шоколад всъщност е горчив и точно заради това най-често се комбинира с други съставки. Но шоколадовата част е това, което съдържа добрите съставки: влакна, магнезий.

Черният шоколад е пълен с антиоксиданти.

Антиоксидантите помагат на тялото да се освободи от свободните радикали, които причиняват оксидативни увреждания на клетките. Свободните радикали са замесени в процеса на стареене и може да бъдат причина за рак. Храните богати на антиоксиданти като черен шоколад могат да ви предпазят от много видове рак и забавят признаците на стареене.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...