Диета с мед и канела

Медът и канелата са сред най-полезните храни. Освен в домашната медицина, медът и канелата успешно могат да се използват за сваляне на килограми.

Смесени в определено съотношение, медът и канелата са изпитано средство за отслабване. Условието е медът да бъде натурален и непастьоризиран, за да е сигурно, че съдържащите се в него ферменти не са неутрализирани.


Комбинацията между меда и канелата унищожава бактериите, причиняващи невъзможността храната да се обработва правилно, а оттам и водещи до натрупването на мазнини в организма.

Рецептата за това магическо средство за отслабване е много проста. Приготвя се за около 5 минути и може да се съхранява в хладилника за 48 часа.

Необходими продукти:

2 ч.л пчелен мед
1 ч.л канела
250 мл. вода

За да приготвите тази диетична напитка, запарете 1 чаена лъжичка канела в 1 чаша гореща вода за 30 минути. След като водата се охлади, добавете 2 чаени лъжички мед. Добавянето на мед към гореща вода инактивира естествените ензими в него! Пийте половината от сместа вечер, преди лягане, а остатъка оставете в хладилника и изпийте сутринта на празен стомах.

Друг начин да използвате мед и канела за отслабване е като направете смес от една чаена лъжичка мед и 1/2 чаена лъжичка канела в чаша зелен чай или вряла вода. Може да добавите и 1 лъжичка сок от лимон. Пийте веднъж на ден!

Освен че помага за отслабване, горещата вода, медът и канелата помагат и за пречистване на организма. 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...