Сироп от бъз за здрава имунна система.

сироп от бъз

Сиропът от бъз е един от най-ефективните начини да подкрепите здравето на имунната си система. Бъзът е богат на антиоксиданти, които помагат да се борим със свободните радикали и да подобрим функционирането на имунната система.

Ползи

Подобрява имунната система – сиропът от бъз е известен със своето високо съдържание на витамин C и антиоксиданти, които помагат на тялото да се бори с болести и инфекции.

Ускорява заздравяването на наранявания – бъзът съдържа флавоноиди, които имат антибактериални и противовъзпалителни свойства. Това означава, че сиропът от бъз може да бъде полезен при лекуването на различни рани и наранявания.

Съдейства за здравословното състояние на дихателните пътища – бъзовите цветове съдържат съставки, които могат да облекчат симптомите на дихателните проблеми, като бронхит и простуда.

Подпомага пърхотните проблеми – сиропът от бъз може да се използва за лекуване на пърхотните проблеми, тъй като бъзът съдържа киселини, които могат да имат благоприятен ефект върху скалпа.

Помага за храносмилането – бъзът съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за разграждането и изхвърлянето на токсините в тялото, като подобрят храносмилането.

В тази статия ще ви покажа как да направите сироп от бъз за здрава имунна система.

Съставки:

1 чаша бъз (препоръчително е да използвате свеж бъз, но можете да използвате и сушен)
2 ч.л. корен от джинджифил
2 чаши вода
1 чаша мед

Инструкции:

Измийте бъза и го поставете в голяма купа.

Добавете джинджифила

Залейте бъза и джинджифила с 2 чаши вода и оставете да кипне.

Намалете огъня и оставете да къкри за около 30 минути.

Изключете котлона и оставете да се охлади.

Изцедете бъза през гъста сита, за да получите течността.

Добавете меда и разбъркайте добре.

Прехвърлете сиропа в стъклен съд и съхранявайте в хладилник.

Как да използвате сиропа от бъз:

Вземете по една супена лъжица от сиропа три пъти на ден.

Можете да добавите сиропа към чай или топла вода, за да направите напитка.

Сиропът от бъз е безопасен и естествен продукт, който може да бъде използван като надеждна алтернатива на лекарства. Той има много ползи, като подобряване на имунната система, заздравяването на наранявания, помощ при дихателни проблеми, травми на скалпа и подобряване на храносмилането.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...