Как да си направим студен чай от билки

Студеният чай с билки може да бъде много освежаваща и здравословна напитка през лятото.

Ето няколко стъпки, които може да следвате за да си направите студен чай с билки в домашни условия:

Изберете билкилките, които искате да използвате за чая. Можете да изберете една билка или комбинация от различни билки. Някои от любимите ми билки за студен чай включват мента, лавандула и розмарин.

Измерете количеството на сухите билки, които ще използвате за вашата чаша за чай. Обикновено, половин чаена лъжичка от билката в 250 мл вода е достатъчна за студен чай.

Кипнете вода на котлона и след това я оставете да изстине за малко. Напълнете чашата за чай с горещата (но не и кипяща) вода.

Добавете сухите билки в чашата за чай и разбийте леко. Оставете чая 5-10 минути, в зависимост от интензивността, която искате да постигнете.

Когато чаят вече има желаната интензивност, премахнете билките и добавете лед. Можете да добавите и мед за да подсладите чая.

Можете да украсите чая с лимонова кора, малка клонка мента или други аксесоари. Вече можете да се насладите на студения чай с билки!

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...