Женшен (Panax Ginseng)

В далечния Изток женшенът е наричан с хубави имена като “Природно чудо”, “Дар от боговете”,”Духа на Земята”, “Божествено растение” и др. Самото име на растението на китайски означава “Човешки корен”.

Женшенът е една от най-прочутите билки, използвани от човечеството.

На Изток растението се смята за най-висше лекарство, тъй като възстановява жизнената енергия. То е основна съставка в стотици билкови комбинации.

Повечето видове жен-шен – китайски, американски, сибирски, се намират в дрогериите, но всички те са от семейство Araliaceae. Жен-шенът широко се използва в целия свят като хранителна добавка.

Коренът повишава жизнеността и премахва физическата умора,стимулира психическите и физическите сили и болести на сърцето и белите дробове,лекува импотентност,язви, гнойни рани, туберкулоза, псориазис, миоми,високо и ниско кръвно налягане, анемия, артрит, храносмилателни проблеми, безсъние, умора. Разбива дори камъни в бъбреците и жлъчката.Женшен се използва и за възстановяване на пациенти в тежко състояние-прекарали операции, след химио- и лъчетерапия, за подобряване на кръвната картина, за усилване на апетита. Идеален е за отпаднали и хронично болни хора,страдащи от изтощение.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...