Алое Вера – Ефективното средство за лечение на хроничен гастрит

Листата на растението се използват за лечебни цели. Съставките имат противовъзпалителен, имуностимулиращ, заздравяващ рани, антимикробен и антивирусен ефект.

Използват се за укрепване на имунната система, при възпалителни и инфекциозни заболявания, язва на дванадесетопръстника, улцерозен колит, камъни в бъбреците , липса на апетит, гадене и повръщане . Подобряват и състоянието на кожата и косата .

Домашно лекарство за хроничен гастрит:

Смесете 100 мл. сок от алое със 100 г мед. Приемайте по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден преди хранене в продължение на 3 седмици.

Домашно лекарство за язва на стомаха и дванадесетопръстника :

Вземете 300 мл сок от алое (изцеден ръчно) и го смесете с 1 чаша чист мед и 1 чаша ( 250 мл) екстра върджин масло . Изсипете сместа в стъклена бутилка, а след това в тенджера , на дъното на която се поставят сламки , за да не се спука стъклената бутилка . Варете в продължение на 3 часа на слаб огън. След като изстине, завийте капачката и поставете бутилката в хладилника. Приемайте по 1 супена лъжица сутрин на празен стомах – първо разклатете бутилката.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...