5 естествени лека за възпалено гърло и кашлица

Възпалено гърло е доста често срещано явление през зимния сезон, но кой е най-добрият начин за справяне с него? Доверете се на тези пет подкрепени от експерти домашни средства за помощ!

Доста от вас може да са имали възпалено гърло през последните няколко седмици. Често се обръщаме към сиропи и таблетки , без да се замислим, поне малко и се обърнем за помощ към естествените съставки!

  1. Карамфил

Карамфилът е едно от най-предпочитаните домашни средства за успокояване на възпалено гърло. Вземете парче карамфил и малко каменна сол и ги консумирайте заедно. Това ще ви помогне да се отървете от всякакъв вид болка в гърлото за кратък период от време, тъй като комбинацията помага за облекчаване на възпалението.

  1. Женско биле или мулети

Дъвченето на женско биле или мулети е друг добър начин за справяне с възпалено гърло, особено през зимния сезон. Човек може да направи чай и с помощта на женско биле. Всичко, което трябва да направите, е да добавите няколко клонки във вряща вода. След няколко минути прецедете чая и добавете малко мед към него.

  1. Черен кардамон

Това може да е било нечувано, но малка шушулка badi elaichi може да направи чудеса при болното ви гърло. Той е богат на антиоксиданти и може да помогне за борба както със сухата кашлица, така и с други проблеми, свързани с гърлото през зимния сезон. Така че, знаете какво да държите под ръка!

  1. Мед и джинджифил

Приемането на топла вода с джинджифил и мед е ефективно при успокояване на кашлицата. Въпреки че е естественият начин, трябва да имате таблетки за смучене, които специално съдържат джинджифил и мед, тъй като те успокояват гърлото.

  1. Отпийте хладка вода

Хидратацията е ключът към справянето с възпалено гърло. Въпреки че консумацията ни на вода намалява драстично през зимния сезон, от съществено значение е да продължаваме да пием хладка вода, така че гърлото да остане влажно. Това помага да се предпазите от инфекции на гърлото и в същото време го успокоява, в случай че има такъв проблем.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...