При подпухнали очи

Как да си помогнем?

Вземат се 2 пакетчетата с черен чай. Напоявате ги със студена вода и ги слагате ги на очите. Стоите така 5 минути

Добро решение е да слагате свежа и студена краставица на очите си, ако се събудите с торбички под очите. Трябва да стойте с резенчетата краставица на очите поне 10-15мин.

Сутрин, след ставане, налагате върху клепачите компреси от памук, напоен със студена преварена вода или студена отвара от лайка. Държите ги не повече от 5 минути.

Настържете един суров картоф, увийте в марля и покрийте очите. Стойте така за около 15-20 мин.

Замразете вода, в която сте запарили преди това лайка. С кубчетата лед правете кръгови движения по околоочната кожа. Изплакнете с хладка, към студена, вода.

Завивате в марли кубчета лед и ги слагате върху клепачите.

Вечер накисвате във вряла вода 2 пликчета руски или китайски чай. След като изстинат ги слагате в хладилника. Сутринта, преди ставане, ги поставяте върху клепачите.

Пиенето на достатъчно вода също ще спомогне за редуцирането на подпухналите клепачи. Когато тялото е обезводнено, то започва да се запасява с вода и това е нормална защитна реакция. Част от течността се помества именно в горната част на очите. Така че пиенето на 6-8 чаши вода на ден също могат да ви помогнат.

Яжте бадеми. Те са отлична храна за кожата и премахват тъмни кръгове под очите.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Може да харесате още...